Varkensgebraad met erwten en wortelen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 800g Varkensgebraad
  • 400g erwten
  • 1 Bussel jonge wortelen

  • 2 Takjes tijm
  • 1 Ajuin
  • 1 Blaadje laurier
  • Een klontje zachte boter
  • 1 Koffielepel graanmosterd

  • 1 Eetlepel bloem

  • 1 Scheutje natuurazijn

  • 16 Diepvrieskroketten

  • Peper & Zout

Bereindingswijze

  1. Haal het vlees een uurtje op voorhand uit de koelkast. Laat het op kamertemperatuur komen, zodat het op een ideale manier kan braden.
  2. Verwarm de oven voor op 175°C.
  3. Kruid het vlees aan beide zijden met peper van de molen en wat zout.
  4. Smelt een klont boter in een ovenvast schaaltje waar het stuk vlees precies in past. Een te grote ovenschaal verhoogt de kans op verbrande boter.  Zodra de boter licht kleurt leg je het gebraad erin.  Kleur het vlees goudbruin langs alle zijden.  Zet het vuur tussendoor wat zachter zodat de boter niet verbrandt.
  5. Plaats het gebraad in de hete oven. Braad het gedurende zo’n 35 minuten op 175°C.
  6. Haal het vlees uit de oven. Neem het stuk gebraad uit de ovenschaal, en leg het omgekeerd op een bord. Dek het vlees af met een vel aluminiumfolie en laat het zo’n 10 minuten rusten.