Ambachtelijke Hoeveslagerij

Ambachtelijke Hoeveslagerij

Slagerij Verbist

Slagerij Verbist

Slagerij Verbist

Slagerij Verbist is een ambachtelijke hoeveslagerij waar men streeft naar echte kwaliteit. Al het vlees is op de hoeve gekweekt.

  • Zelfgemaakt voeder van eigen granen
  • Vrij van antibiotica en andere groeibevorderaars

  • Geslacht en gekeurd op de hoeve

  • Geen gebruik van smaakstimulanten, bewaarmiddelen en kleurstoffen

  • Geen transport, geen stress voor de dieren

Via de webshop is het mogelijk om diepvries bestellingen te plaatsen voor Steenokkerzeel, Melsbroek en Perk.

De bestellingen worden aan huis geleverd. Voor bestellingen onder €30 wordt er €5 voor de levering aangerekend.

Op het veld

Op het veld

Al het graan, dat nodig is om het voedermeel van onze dieren te vervaardigen, telen we op eigen gronden. Daarna stockeren we het in sleuven op de boerderij. Als natuurlijke bemesting gebruiken we het drijfmest van de varkens op de gronden.

Op de boerderij

Op de boerderij

Om ons voedermeel te produceren, gebruiken we onze eigen granen. Zo vermijden we onnodig transport voor de aanvoer van granen en voedermeel.
Aangezien we zelf voedermeel maken, hebben we de kwaliteit in eigen handen. Ons voedermeel als ook ons vlees is vrij van antibiotica en andere groeibevorderaars, zowel bij de varkens als de kippen. We weten wat onze dieren eten en dat verrijkt de vleeskwaliteit.

De kweek en het afmesten van de varkens gebeurt op eigen hoeve, alsook de kweek van onze moederdieren. Zo kopen we geen dieren van buitenaf aan, waardoor we vele ziekten en andere risico’s vermijden. De kweekbeer vervangen we wel om de 3 à 4 jaar.

Een bio-luchtwasser zuivert de uitstoot van onze stallen bij ons. Deze neutraliseert geuren en ammoniak. Dit is bevorderlijk voor het milieu en de mens rondom.

In de slagerij

In de slagerij

De varkens en kippen worden op de hoeve geslacht, onder toezicht van het FAVV (Federaal Agentschap Voor Voedselveiligheid). De dieren hoeven dus niet getransporteerd te worden en ondervinden daardoor geen stress. Dit is zeer bevorderlijk voor de vleeskwaliteit.
De keurmeester-veearts keurt de levende dieren voor de slacht op gezondheid en hygiëne. Na de slacht worden de karkassen en ingewanden opnieuw gekeurd en bij goedkeuring afgestempeld voor consumptie en verwerking in onze beenhouwerij.

Een VLAREM gekeurd zuiveringssysteem zuivert het afvalwater van de slacht en beenhouwerij .

Uitbenen, verwerken en vacuüm verpakken van het vlees, gebeurt in een gekoeld atelier op de hoeve zelf. Daarna verwerken en kruiden we ons vlees op een eenvoudige manier, zonder toevoeging van water, smaakstimulanten, binders, kleurstoffen en bewaarmiddelen.
Op de verpakking vindt u de ingrediënten terug met aanwijzing naar eventuele allergenen. Dat is waar een ambachtelijke hoeveslagerij voor staat. Wij weten van elk stukje vlees dat we verkopen welke weg het heeft afgelegd en staan daar helemaal achter.